VD har ordet

VD har ordet!


För många år sedan när vår son var i 5 års åldern funderade han mycket över vad han ville bli när han blev stor. Han övervägde både superhjälte, brandman och glassbilsförare. Så en dag kom han och sa att han äntligen bestämt sig.

Han skulle bli ARBETSKAMRAT !!

Vi skrattade och sa att han nog hade goda chanser till detta framöver.

Dock idag är detta inte helt självklart för alla. En del står utanför arbetsmarknaden och andra är i den, men utan att ha goda relationer på jobbet.   

Det är viktigt för alla att ha ett arbete att gå till. Om man har denna förmån vill man också gärna vara uppskattad, finnas i en bra arbetsmiljö och vara viktig på sitt arbete.

Som arbetskamrat har man ansvar för sitt eget välbefinnande men är också ett inslag i kollegornas arbetsmiljö. Då har man valet att påverka kollegorna på ett positivt eller negativt sätt. Ibland behövs lite hjälp utifrån för att få alla att dra åt lika håll, kanske har man blivit hemmablind eller arbetsgänget har gått i ”stå” för att rollerna sitter allt för hårt i väggarna. 

Att vara ledare kan ibland vare ett ensamt arbete, det är mycket att ta hänsyn till, det blir lätt så att man fastnar i vardagen och glömmer lyfta blicken. Det blir siffror och likviditet och regler som upptar allt mera tid. Som ledare behöver du alltid finnas som stöd för dina medarbetare. Det innebär allt mellan att hinna glädjas åt de framgångar ni når såväl som att kunna ta tuffa beslut när det går mindre bra. För att få energi och vägledning i denna utsatta men roliga roll behövs då och då en puff framåt.

Att se sin verksamhet/sitt företag utifrån är ibland nödvändigt. Gör vi rätt saker i rätt tid med rätt människor? Hänger vi med i utvecklingen eller går vi runt i gamla hjulspår, bekväma men  uttråkade? 

Vi har bara en liten stund på jorden, låt oss fylla detta med så mycket gott som möjligt, ha skoj på jobbet, lyckas med målen, gör skillnad och må bra tillsammans. 

Och ja… sonen har uppfyllt sin dröm."


Han blev arbetskamrat !


"